BERCHEM SPORT - ESPERANZA PELT 0-2
De aanloop naar speeldag 6 was er eentje met ups en downs. We kregen begin deze week te horen dat Mathijs Bel om persoonlijke redenen het voetballen even op pauze zet, jammer want de Nederlandse middenvelder was zeker een meerwaarde voor dit Pelt.
Positief was dan dat Maico Gerritsen terug aan het trainen is en wellicht snel zijn eerste competitiedoelpunt tegen het netje wil prikken.
Kjell Ven kwam uit schorsing en was van de partij op Berchem.
Pelt zakte ook met een supportersbus af naar het nostalgische Ludo Coeck stadion. Veel volk aan de chalet en inkom, helaas geen stroom. In en rond het stadion was er een stroompanne, we zouden toch niet onze eerste overwinning op deze manier halen? Gelukkig niet, de wedstrijd startte met een kwartiertje vertraging in een lekker volgelopen stadion met prachtige sfeer.

Sterke start Pelt
Een kwartier langer opwarming, Pelt stond scherp en startte zeer sterk. Na amper vier minuten spelen voorzet in de Berchemse zestien, Joël Di Biniamu kopt tegen de binnenkant van de paal.
Twee minuten later legt Hamza een balletje klaar voor Maxim Goossens, de poging van Max ging over.
Nog eens twee minuten later krijgt Siebe Paesen een goede mogelijkheid, Siebe besluit aan de verste paal naast.
Drie zeer goede mogelijkheden in nog geen tien minuten voetballen.

Pelts overwicht blijft duren
Pelt blijft de lakens uitdelen, de thuisploeg is niet bij machte om een doelkans bij een te voetballen. Bij Pelt gaat Carlo Palmans al vroeg op de bon na ongelukkig handsbal. Berchem kan rond de twintigste minuut toch eens dreigen maar Owusu trapt een metertje naast.

De beloning
Op het half uur moet Berchemdoelman Van Hove vol aan de bak op de poging van Tony Cinti, met enige moeite maakt hij Tony´s poging onschadelijk. Ook Joël trapte vanuit een scherpe hoek op doel waar doelman Vanhove knap redde. Niet veel later zou Pelt krijgen wat het al zo lang verdiende. Hamza stuurde met veel finesse de bal tussen een bos spelers in de loop van Yannick Mols. Yannick kreeg met zijn doelpunt het sfeervolle stadion plots muisstil, 0-1.

Twee grote kansen voor rusten
Even later krijgt Pelt de beste kans van de eerste helft. Siebe Paesen mist alleen voor doelman Van Hove de 0-2. De Pelt-supporters moedigen Siebe aan en zongen, derde keer goeie keer.
Maar het zou ook plots 1-1 hebben kunnen staan. Een schaarse mogelijkheid van de thuisploeg, thuisspeler Azzaoui twijfelt niet en trapt knap op doel. De paal brengt redding voor Pelt, niet veel later gaan we rusten met een (te) krappe voorsprong, 0-1.

De thuisploeg komt na de rust beter in de wedstrijd
De thuisploeg komt in de tweede helft beter in de wedstrijd of vergeet Pelt even simpel te voetballen? Op wat hoekschoppen na komt Pelt echter nooit in de problemen en wat later neemt het de wedstrijd terug in handen.

Doelpunt nummer twee
Op het uur schakelt Joël aan de cornervlag zijn mannetje uit, gaat de zestien in en legt de bal panklaar voor Siebe Paesen, Siebe heeft zijn doelpunt beet, 0-2.
De derde assist voor Joël is ook een feit.
De thuisploeg met de moed der wanhoop dan, met nog een kwartier spelen krijgen ze plots een kans, de vrijstaande speler besluit pal op doelman Wim Vanmarsenille.

Vier wissels
In de slotfase krijgen Tony Cinti, Siebe Paesen, Yannick Mols en Joël Di Biniamu allen een applausvervanging.
Tijs Renckens, Tobias Vermeiren, Mathias Vos en Jonathan Van Der Pol maken de slotfase vol.
En in de slotfase vergeet Hamza Bouihrouchane de kers op de taart te zetten. Zijn poging wordt door doelman Van Hove, door de thuisfans uitgeroepen tot "man van de match", tegen de paal gewerkt en geen 0-3.

Einde 0-2
Even een korte nota van de schrijver van dit artikel: het voetbal dat Pelt nu al 6 weken op rij op de mat brengt, dat heb ik in 30 jaar Esperanza nog nooit gezien. Wel vaak een goede wedstrijd maar elke week...
Verder doen mannen en tot volgende week zaterdag, thuis tegen Lille United.