Beker: Esperanza Pelt - Verbr. Lommel 3-0
1 AUGUSTUS 2021

Pelt heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de volgende ronde, al moest het ruim 50 minuten wachten vooraleer men de score kon openen. Bij Pelt kregen Niek Van den Putte en Sven van de Kerkhof rust. De bezoekers uit Lommel, met enkele oud-bekenden zoals trainer Kris Vanbussel en Maarten Vandeberk, hadden niets te verliezen. Pelt is dan ook heer en meester in de eerste helft maar is veel te slordig in de afwerking. Ook de laatste pass komt er vaak niet, al had Pelt via Henry Odutayo (2x), Jens Meeus en Johan Ella Ella vier torenhoge kansen. Emrah Bostanci en Jan Smolders konden ook niet scoren voor de rust. Pelt speelde zeker niet groots, het had de controle enkel de afwerking was ondermaats en 0-0 bij de rust was voor de moedige bezoekers al een heuse opsteker.

Na de pauze blijft Pelt op zoek gaan naar dat verlossend doelpunt. Henry Odutayo begaat een domme overtreding, een tweede gele kaart is een logisch vervolg. Pelt na drie minuten in de tweede helft met zijn tienen verder. De mannetjes worden herschikt en Pelt komt veel beter uit de verf, de flanken worden eindelijk benut en Emrah Bostanci scoort al snel de verdiende 1-0. Niet veel later staat ook Maxim Goossens gaan het kanon, zijn schot gaat ook netjes binnen en iets voorbij het uur mogen de boeken helemaal toe wanneer Jan Smolders via het hoofd de 3-0 scoort. Twaalf minuten waren voldoende om drie maal te scoren, voor de rust lukte dat geen enkele keer. Pelt laat nog een viertal wisselspelers opdraven, Aloy Junior Iwunze, Kobe Alen, Floran Theuwis en Noah Vankemenade. Gescoord wordt er niet meer, al bij al simpele overwinning zonder echt niet goed moeten te voetballen.

In de volgende ronde wacht RFC Wetteren, een ploeg uit 2de amateur. De wedstrijd wordt in Wetteren gespeeld op zondag 8 augustus om 16:00