Nieuw verlies voor Esperanza Pelt (2-3)
3 OKTOBER 2021

Onwaarschijnlijke wedstrijd van bedenkelijk niveau. Kansen die misschien op één hand te tellen waren voor beide ploegen samen, gele kaarten bij de vleet, allen in de tweede helft. Wat was me dat.
Pelt bakte er bitter weinig van voor de pauze maar toch ging men met een voorsprong de rust in, Henry Odutayo miste zijn schot maar Jan Smolders nam over en trapte enig mooi binnen, 1-0. Daarvoor hadden de bezoekers ook een kans gekregen maar doelman Ruud Swinkels pakte goed, meer had deze zoutloze eerste helft niet te bieden.
Na de pauze kan de tweede helft niet beter starten voor Pelt, Jan BOMBARDIER Smolders kopt achterwaarts de 2-0 tegen de touwen, Pelt scoort aan 100%, dat hadden we dit seizoen nog niet gezien. Wedstrijd gespeeld denk je dan maar niets is minder waar, we spelen zo nerveus, met de daver op de lijf en bezoeker Mbenza mag op wandel door de Peltse verdediging en maakt het ook nog fraai af, 2-1 na 65 minuten spelen. De poppetjes gaan ook op het veld aan het dansen, er volgen gele kaarten bij de vleet maar daar ligt het niet aan. Pelt blijft acteren met de daver op het lijf, amper tot geen communicatie op het veld en 10 minuten voor affluiten gebeurt het wat vele al voelden aankomen, de gelijkmaker. Meer geluk dan kunnen, al hoort dit ook bij het voetbal. Vangeel ziet zijn vrije trap afwijken en de bal gaat naar de andere hoek. De doelpuntenmaker komt het Pelts publiek wat jennen en uit de commotie krijgt medespeler Pruna zijn tweede gele kaart en moeten de bezoekers met zijn tienen verder. Pelt vindt maar geen antwoord en invaller Kislali trapt Beringen helemaal in een delirium 2-3. Beringen vierde alsof de titel binnen was en uiteindelijk verdiende zij enkel de drie punten op inzet... Pelt blijft met 1 op 12 achter en incasseerde de voorbije 4 wedstrijden telkens drie doelpunten...