Noodploeg houdt een uur stand en kraakt dan...
14 FEBRUARI 2022

Esperanza Pelt - KFC Turnhout 0-3

Pelt moest in de topper tegen Turnhout liefst zeven! spelers missen. Naast de langdurige gekwetsten Gijs Brouwers en Maxim Goossens raakte Jan Smolders in de opwarming gekwetst, we vermoeden een spierscheur. Doelman Birger Van Dael verstuikte gisterenavond zijn vinger. Arjan Swinkels en Bob Adriaans waren ziek en dan waren er nog de geschorsten Jens Meeus en Johan Ella Ella.
Zo verscheen Noah Vankemenade voor het eerst aan de aftrap en zat onder andere de 48-jarige keeperstrainer Bart Peeters op de bank als reserve doelman.
Toch was Pelt voor de pauze minstens de evenknie van Turnhout. Met veel goede wil probeerde Pelt een opening te zoeken en kwamen er enkele halve kansjes via Souhail Belkassem en Emrah Bostanci. Pelt doelman Ruud Swinkels moest één keer vol aan de bak, hij redde uitstekend een poging van de Binken. Bij Pelt kreeg aanvaller Jaouad Chraou al snel een gele kaart onder zijn neus gestopt. Net voor rusten krijgt Pelt geen balvoordeel wanneer Belkassem alleen op doelman Horsten mag gaan, scheidsrechter Clerkx fluit voor een eerdere fout... jammer want later in de wedstrijd zou hij wel balvoordelen geven. Rusten doen we met een logische 0-0 op het bord met misschien het betere spel van Pelt.
Na de pauze komen de bezoekers veel sterker voor de dag, de Peltse "noodploeg" kreunt onder de druk maar begeeft (nog) niet. Een zeer verdienstelijke Noah Vankemenade wordt op het uur gewisseld, Nigel Langras komt tussen de lijnen. De bezoekers krijgen uiteindelijk waar ze recht op hebben, de 0-1 valt in de 65ste minuut via Rico Coeckelbergs. Niet veel later moet Pelt met zijn tienen verder na een tweede gele kaart voor Chraou. In dezelfde minuut valt de wedstrijd in een definitieve plooi, Sander Emmen mag vanuit buitenspel (we twijfelde eerst maar na het zien van de beelden was het zeker een meter buitenspel) de 0-2 scoren. Pelt krijgt ook nog een handvol gele kaarten in een nochtans zeer sportieve wedstrijd. Rico Coeckelbergs mag met nog ruim tien minuten te spelen nog een derde keer scoren voor de bezoekers, 0-3. Verdiende overwinning voor de bezoekers tegen een onmondig Pelt na de pauze.