Nieuw verlies voor onmondig Pelt (0-2)
3 APRIL 2022

Tweede nederlaag op rij voor zwalpend Pelt.
Nochtans begon Pelt niet onaardig aan de wedstrijd en versierde het via Johan Ella Ella de eerste kansen van de wedstrijd. Tweemaal kopte Johan over de bezoekende kooi. Je voelde het aankomen dat de bezoekers bij de eerste tegenprik zouden toeslaan. Dat gebeurde ook, Stankov scoorde de 0-1 na 23 minuten spelen. De organisatie bij de bezoekers zit goed, Pelt kan op een halve kans na van Jaouad Chraou (kopbal over) amper voor gevaar zorgen en een voorzet van Bob Adriaans vindt geen Pelt-speler.
Met 0-1 aan de rust was nog alles mogelijk.
Na de pauze heeft doelman Ruud Swinkels een super save in huis om een vroege 0-2 te voorkomen. Helaas komt dat tweede doelpunt er toch snel. Weeral op hoekschop (op Zwarte Leeuw ook 2x) kan de tegenstander scoren. Nu is het de andere Stankov (Aleksander en Antonio is een tweeling) die moederziel alleen staat en simpel binnenkopt, 0-2 na nog geen 55 minuten spelen. Voor Pelt is het weer van net niet, Chraou laat een wenkende kans liggen en een poging van Jens Meeus gaat naast. Diest komt nauwelijks in de problemen en neemt uiteindelijk de punten verdiend mee naar huis.
Diest nadert tot op twee punten van Pelt. Leider Racing Mechelen kan volgende week in Lille de titel pakken en wij moeten de komende twee weken tegen Koersel en Berlaar Heikant, twee ploegen die veroordeeld zijn tot degradatie.