Pelt verliest bij Erpe-Mere United met 3-1
8 MEI 2022

Na een lange bus en autoreis kwamen de ruim 100 meegereisde Esperanza-supporters net voor de aftrap aan.
We moesten nog even bekomen van de zware busreis of we kregen meteen een mokerslag te verwerken. Pelt al na twee minuten in het krijt, Mitchell Van Den Meersch krijgt te veel ruimte en schuift de 1-0 naast doelman Ruud Swinkels binnen, dit was al het tweede wapenfeit van een zeer enthousiaste thuisploeg. Bekomen van deze vroeger opdoffer kan Pelt amper want de thuisploeg blijft met veel overgave spelen en Pelt heeft het moeilijk. Heel moeilijk, op dit kleine en zeer smalle veld vindt het maar geen oplossingen. De thuisploeg is zelfs dichter bij de 2-0 dan Pelt bij de 1-1 al strandt op het half uur een zeldzame kans van Pelt op de deklat. Wat later kopt Sven Van De Kerkhof een wenkende kans naast. Met de rust in zicht krijgt de thuisploeg onterecht een hoekschop en die wordt aan de eerste paal, die nochtans gedekt was, te makkelijk binnen getrapt, mooie goal van alweer Van Den Meersch maar oh zo zuur voor Pelt. Over de gehele 45 minuten gaan we verdiend met een achterstand van 2-0 de rust in.
Na de pauze zien we een ander Pelt, de aansluitingstreffer komt er al na 45 seconden via Johan Ella Ella, gesteund door alle bezoekende fans wil Pelt meer. Pelt krijgt de volgende tien minuten vier mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar zowel Niek Vandenputte (2x), Johan Ella Ella en Jens Meeus kunnen niet scoren. Op het uur moet kapitein Sven Van De Kerkhof geblesseerd het veld verlaten. Jan Smolders komt na maanden inactiviteit tussen de lijnen, achteraan wordt er nu met drie gespeeld, op dit kleine veld was dat best mogelijk. Maar deze zet wordt meteen afgestraft, de eerste echte mogelijkheid van de thuisploeg wordt netjes afgerond.  Een counter uit het boekje en Maarten Mathijs die de 3-1 scoort naast doelman en eerste paal. Bij Pelt komt Jaouad Chraou tussen de lijnen voor Bob Adriaans. Veel veranderd er niet meer, Pelt probeert tevergeefs iets aan de achterstand te doen al hadden Niek Vandenputte en invaller Chraou altijd de 3-2 moeten scoren. Aan de overkant kreeg de thuisploeg ook nog kansjes omdat Pelt risico's nam.
We speelden de slechtste wedstrijd van dit seizoen en als dat dan ook de belangrijkste was... jammer, zeer jammer.