Eerste overwinning is een feit na 3-0 winst
18 SEPTEMBER 2022

Speeldag drie en al de derde Limburgse derby. Pelt, door sommige vooraf ook tot titelkandidaat gebombardeerd (terecht of onterecht, dat laten we in het midden), nam daarentegen een valse start. Eerst door een uitschuiver op de openingsspeeldag tegen een efficiënt Termien en vervolgens te verliezen op Wellen met overdreven cijfers. Trainer Geert Van Dessel kent nog geen paniek, hij weet met welk materiaal hij werkt en vroeg of laat gaat dit Pelt punten pakken. Het resultaat moet beter en het geluk moet terug afgedwongen worden, liefst vanavond al tegen promovendus Schoonbeek Beverst tot knap zes op zes pakte.

Djaniny Lopes Mendes stond voor het eerst aan de aftrap bij Pelt, Kristof Bloemen verdween uit de kern. Een studieronde kwam er niet, Pelt zocht snel naar een doelpunt en kreeg dat ook. Een aanval over rechts en Maxim Goossens trapt de 1-0 na zeven minuten spelen al naast doelman Tim Bollen in doel. Veel Pelts balbezit en ook enkele mooie kansen voor een grotere voorsprong. Een schot van Aleksandar Stankov is te zwak en een pegel van Djaniny Lopes Mendes gaat een half metertje boven de kruising. Ook pogingen van Jessy Hendrikx en Ruben Scheelen leveren geen tweede doelpunt op. Dan maar voor gevaar zorgen vanaf een stilstaande fase. Een vrije trap wordt perfect genomen door Djaniny, Aleksandar Stankov buffelt de bal onhoudbaar binnen met het hoofd, 2-0 vlak voor rusten. Pas in de laatste minuut van de eerste helft steken de bezoekers de neus aan het venster, doelman Ruud Swinkels gaat goed plat, ruststand 2-0.

Na de pauze controleert Pelt de wedstrijd, het dringt niet meer zo aan als tijdens de eerste 45 minuten. De bezoekers proberen wel maar op twee halve kansen kunnen ze doelman Ruud Swinkels niet aan het werk zetten, de 3-0 hangt eerder in de lucht dan 2-1 en vijf minuten voor affluiten is de derde Peltse treffer een feit. Ruben Scheelen rukt mee op naar voren en schuift de bal naast doelman Bollen in doel, 3-0. De punten voor Pelt waren toen al lang binnen, we pakken geen geel en houden voor het eerst de nul op het bord. Volgende week geen Limburgse derby maar een verplaatsing van slechts 25 kilometer, we trekken naar Witgoor Dessel en hopelijk kunnen we rekenen op onze supporters?

Opstelling Pelt: Ruud Swinkels, Mohammed Mansaray, Ruben Scheelen, Murat Kocak, Maxim Goossens, Jessy Hendrikx (85' Johan Ella Ella), Jan Smolders (76' Bob Adriaans), Aleksandar Stankov (87' Jasper Jacobs), Carlo Palmans, Djaniny Lopes Mendes en Erol Alkan

Doelpunten: 7' 1-0 Maxim Goossens, 40' 2-0 Aleksandar Stankov en 86' 3-0 Ruben Scheelen