Reva Training

Om onze spelers beter te kunnen begeleiden in het proces om een betere sporter te worden, hebben we de REVA-training in het leven geroepen. Deze training wordt 1x per week georganiseerd in onze REVA-studio en wordt gecoördineerd door onze REVA-trainster, Lotte Schouteden.

Het doel van deze training is:
Het begeleiden van spelers met kwetsuren in samenwerking met de kinesitherapeut of behandelende arts van de speler. Hiervoor wordt (bij langdurige kwetsuren) contact opgenomen met de behandelende arts en/of kinesitherapeut.
Een overzicht krijgen over hoe ver de speler staat in de revalidatie en zodoende een re-integratie in de veldtrainingen coördineren.
Het profylactisch ageren op mogelijke kwetsuren door overbelasting.
Het “actief ontlasten” van spelers die in een groeiperiode zitten.
Langdurig gekwetste spelers blijven betrokken bij het voetbal, hun elftal en de club door minstens 1x per week actief te zijn en te werken aan de revalidatie.
De spelers inzicht laten verwerven in hoe ze zich moeten “verzorgen” bij kwetsuren of andere lichamelijke kwaaltjes.
Spelers van verschillende leeftijden laten “socialiseren” en samenwerken. De samenhorigheid als “GLADIATOR” wordt aangehaald. De ouderen begeleiden en stimuleren de jongeren.
De REVA-training is bedoeld voor spelers vanaf de leeftijdsgroep U10 t/m U19. De trainers dienen hiervoor ten laatste op maandagavond (of zo snel mogelijk na een acute blessure) de namen van de spelers door te geven aan de REVA-trainster zodat de REVA-training georganiseerd kan worden (1 groep of meer, spelers met dezelfde problemen groeperen, voorbereiden van het REVA-schema…). Aan de hand van de gegevens die beschikbaar zijn op ProSoccerData, kan de REVA-trainster bekijken om wat voor problemen het bij de deelnemende spelers gaat.